Boek Verborgen Landschap

Aan de noordrand van Arnhem ligt een onontsloten gebied met een intrigerende geschiedenis waarin de Tweede Wereldoorlog een grote rol speelde. 25 kunstenaars en ontwerpers werden uitgenodigd om als verkenner dit gebied te onderzoeken vanuit de eenvoudige vraag 'waar ben ik?'. Het boek 'Verborgen Landschap' bundelt aan de hand van tekeningen, foto's, archiefstukken en logboeken hun manier van kijken. Het resultaat is een inventarisatie en artistieke interpretatie van een boeiend cultureel en landschappelijk erfgoed. Het toont ons blikken op het verleden, maar ook vingerwijzingen voor een toekomst waarin dit gebied getransformeerd kan worden tot landschapspark.

De verkenningen in het boek zijn aangevuld met inleidingen van Jandirk Hoekstra (directeur H+N+S Landschapsarchitecten), Andre Dekker en Hans Jungerius, historische kaarten en archieffoto's. Tevens bevat het een Engelse samenvatting. De vormgeving werd verzorgd door Jaap Kroneman.

Het boek is een co-uitgave met Jap Sam Books (www.japsambooks.nl) en voor € 27,50 online te bestellen via Bruna en ECI en ook te koop in de boekhandel. 

http://www.eci.nl/uitgeverijen/jap-sam-books
https://www.bruna.nl/boeken/verborgen-landschap-9789490322830 

Met dank aan de gemeente Arnhem, provincie Gelderland, het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland en Stichting Stokroos (www.stokroos.nl).