Nieuwsbrief Verborgen Landschap
Dit is de nieuwsbrief van Stichting Verborgen Landschap
Problemen met het lezen van de e-mail? Klik hier. Afmelden van deze nieuwsbrief? Klik op deze link.

Arnhem, 8 september 2014

Wie zijn wij

Stichting Verborgen Landschap is een initiatief van Hans Jungerius en Caro Delsing, voorheen verbonden aan St. G.A.N.G. Verborgen Landschap werkt vanuit de projectlocatie Buitenplaats Koningsweg, een voormalig militair terrein aan de noordrand van Arnhem.

Vanuit G.A.N.G. ontving u eerder nieuwsbrieven. Mocht u geen interesse hebben in deze nieuwsbrief, dan kunt u zich onderaan deze brief afmelden.

Wat doen wij

Verborgen Landschap maakt verborgen kansen en kwaliteiten in het landschap zichtbaar. Met onze activiteiten bieden wij andere perspectieven op de inrichting en het gebruik van onze omgeving. Dit doen wij door het ontwikkelen van voorstellen en projecten vanuit de cross-over landschap, beeldende kunst, erfgoed en toerisme.

Bezoekadres

Buitenplaats Koningsweg
Koningsweg 23a te Arnhem
>> Contactinformatie

Met dank aan Gemeente Arnhem, Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, SLAK en KWP.

21e eeuws Landschapspark aan de noordrand van Arnhem

Verborgen Landschap wil aan de noordrand van Arnhem een 21e eeuws Landschapspark ontwikkelen. Tussen de stad en Veluwe ligt daar een ‘verborgen landschap’ met restanten van wat eens het grootste vliegveld van Europa was: Fliegerhorst Deelen.

Tijdens WOII bouwde de Duitse Luftwaffe hier meer dan 900 gebouwen die als boerderijen en schuren werden gecamoufleerd en die in nep-dorpjes werden gegroepeerd.

Deze onbekende geschiedenis vormt de aanleiding voor het Landschapspark. Een park dat bovendien de stad beter met de (Hoge) Veluwe verbindt en de grote attracties die daar liggen.

>> Lees meer

Code Rood: 27 sept.

Op Buitenplaats Koningsweg wonen en werken veel kunstenaars. Een aantal organiseert op laatste zaterdagen van de maand op Buitenplaats Koningsweg ‘CODE ROOD’. In de Portiersloge, Kleine Kapel en Guestroom kunt u dan kijken naar hedendaagse beeldende kunst. De volgende CODE ROOD is op 27 september vanaf 16:00 uur. Verborgen Landschap nodigt die middag als sprekers Martijn Duineveld en Esther Kokmeijer uit en organiseert een wandel-excursie. 

Verkenners en cahiers

Dit najaar gaan de kunstenaars Marc Bijl, Hester Oerlemans, Heidi Linck en Jeroen van Westen & Jan de Graaf op onderzoek uit in het Verborgen Landschap. Hun bevindingen worden gebundeld in cahiers. Volg de website!
Foto: Marc Bijl

Openluchtconferentie Oorlog & Landschap: 25 sept.

Verborgen Landschap en Bureau Buiten organiseren samen op 25 september een openlucht conferentie. Ben er bij!

Oorlog heeft altijd alles met het landschap te maken.

Verhalen liggen vaak letterlijk en figuurlijk in het landschap voor het oprapen. Niet alleen in Arnhem, maar ook elders.

Dat biedt kansen voor erfgoed, cultuurtoerisme en gebiedsontwikkeling. Maar hoe pak je dat aan? Hoe maak je de geschiedenis zichtbaar? Hoe zorg je voor samenhang? Hoe trek je publiek? Hoe verbeeld je het verhaal?

Deze vragen staan centraal in de openlucht conferentie.

>> Lees meer en meld je aan

Excursie Fliegerhorst Deelen: 27 sept.

Hans Jungerius neemt u mee achter de hekken van Defensie! Deze unieke wandeltocht (16 km) voert langs de Rollbahn. Deze Duitse taxibaan volgen we zowel op Vliegbasis Deelen, als op De Hoge Veluwe. Eenmalig zwaait het hek tussen vliegveld en Nationaal Park voor ons open. Onderweg stuiten we op de oorspronkelijke Duitse start- en landingsbanen, op de vier overgebleven, als boerderij gecamoufleerde hangars en de zeer zeldzame Junkerhalle.

Kosten: € 25,-. Vertrek: 12.00 uur, Buitenplaats Koningsweg (Bar23), Koningsweg 23A, Arnhem. 

>> Meld je aan


Dit is de nieuwsbrief van Stichting Verborgen Landschap
Problemen met het lezen van de e-mail? Klik hier. Afmelden van deze nieuwsbrief? Klik op deze link.

Bezoekadres Buitenplaats Koningsweg 
Koningsweg 23a te Arnhem